Brza i zdrava hrana,recepti

četvrtak, 5. listopada 2017.

Orašasti plodovi i banane u cimetu i kakaovu maslacu

Ovi su zalogaji malo neuredni, ali ih se isplati držati u posudi koju ćete imati pri ruci u uredu, aktovci ili torbi. Dovoljno je progutati dva odjednom da biste osjetili trenutačno podizanje energije. Ako ih pripremate za djecu, pazite da imate dovoljno ubrusa za brisanje cimeta i čokolade s prstiju!

Zagrijte pećnicu na 150 °C i rasprostrite orašaste plodove po limu za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici petnaest do dvadeset minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohlade.

U međuvremenu rastopite kakaov maslac u posudi. Kad se otopi, dodajte sirovi kakaov prah i med te miješajte dok se potpuno ne otope. Maknite s vatre i premjestite umak u zdjelu.

Orašaste plodove i kolute banane po nekoliko odjednom uranjajte u rastopljenu čokoladu. Orašaste plodove i banane prekrivene čokoladom stavljajte na pripremljeni lim za pečenje koji potom stavite u hladnjak da se čokolada stvrdne.

Kad se stvrdne, stavite cimet u plastičnu vrećicu, dodajte orašaste plodove i banane, po nekoliko odjednom, i lagano tresite sve dok ih potpuno ne prekrijete cimetom.

Čuvajte u dobro zatvorenoj posudi u hladnjaku do tri dana ili u zamrzivaču do mjesec dana.

Kakaov maslac odličan je sastojak za pripremu zdravog i ukusnog čokoladnog umaka za nekoliko minuta. Kao prirodna superhrana ima fantastična antioksidacijska svojstva.

Preuzeto iz Planetopijine knjige Superhrana, autorice Julie Montagu. 

Nema komentara:

Objavi komentar