Brza i zdrava hrana,recepti

ponedjeljak, 12. studenoga 2018.

Neodoljivi i jednostavni okus jeseni - niskokalorični punjeni patlidžani


Plodovi patlidžana su izuzetno hranjivi i bogati vitaminima.

No, zbog svoje strukture podložni su upijanju velike količine masnoća u kulinarskoj pripremi.

Ako pripremite patlidžan po ovom receptu izbjeći ćete taj problem s masnoćom.

Za pripremu ovog recepta dovoljno je tek nekoliko žlica maslinovog ulja.

Punjeni sezonskim povrćem i pomiješani s kvinojom, ovi patlidžani predstavljaju lagan obrok.

U njemu će se osjetiti punoća okusa svakog pojedinog sastojka.

Okusom će ovo jelo oduševiti svakoga, a istovremeno je niskokalorično i pogodno za one koji su na dijeti.


Sastojci:

2 patlidžana srednje veličine
2 češnja češnjaka
1 poriluk, bijeli dio
¼ zelene tikvice
½ narančastog batata
1 crvena paprika
1 rajčica
1 šalica kuhane kvinoje
2 čajne žlice začinske biljne soli Lebensbaum
djevičansko maslinovo ulje (količina po želji)
himalajska sol (po okusu)
papar (po okusu)
svježi peršin

* šalica = 2,5 dl


Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 ºC.

Skuhajte kvinoju, a višak vode ocijedite. Ostavite da se ohladi.

Operite patlidžane, odrežite peteljku i vrh te stavite na svaki nekoliko kapi maslinovog ulja. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta.

Izvadite patlidžane iz pećnice, razrežite uzdužno napola i žlicom izdubite mesni dio. Tako izdubljene patlidžane vratite u pećnicu na 180 °C i pecite oko 15 minuta.

Onaj izdubljeni ostatak patlidžana narežite na komadiće i ostavite sa strane.

Sve povrće (osim češnjaka) operite, očistite, posušite i narežite na kockice. Češnjak očistite i protisnite.

Na nekoliko žlica ulja stavite redom pirjati - poriluk, crvenu papriku, češnjak, rajčicu i batat. Začinite začinskom i himalajskom soli te paprom prema vašoj želji. Pirjajte poklopljeno dok povrće malo ne omekša. Nemojte predugo pirjati jer će se povrće još dodatno peći u pećnici.

Pirjano povrće, ostatak patlidžana i kvinoju pomiješajte. S tim nadjevom napunite izdubljene patlidžane.

Punjene patlidžane stavite u uljem premazan kalup i pecite oko 10 minuta na 200 °C.
izvor:alternativazavas


ingredients:

2 eggplant medium in size
2 cloves of garlic
1 poriluk, white part
¼ green zucchini
½ orange batata
1 red pepper
1 tomato
1 cup of cooked quince
2 teaspoons of spicy herbal salt of Lebensbaum
virgin olive oil (quantity as desired)
Himalayan salt (in flavor)
pepper (for taste)
fresh parsley

* cup = 2.5 dl


Preparation:

Heat the oven to 200 ºC.

Boil the quince and drain excess water. Let it cool down.

Wash the eggplant, cut the stalk and tip and place on each few drops of olive oil. Bake in a heated oven for about 20 minutes.

Remove the eggplants from the oven, cut longitudinally half the spoon and pour the meat part. Return the soaked eggplants back to the oven at 180 ° C and bake for about 15 minutes.

Cut that dehulled eggplant residue into pieces and leave it to the side.

All vegetables (except garlic) are washed, cleaned, soaked and squashed on dices. Clean and peel garlic.

Put on a few tablespoons of oil to simmer - leek, red pepper, garlic, tomato and batat. Season with spicy and himalayan salt and pepper to your liking. Pour softly until the vegetables soften slightly. Do not drink too long because the vegetables will still be baked in the oven.

Sprinkle the vegetables, mix the eggplant and knead together. Fill this stuffed eggplant with this filling.


Fill the eggplant with oil in a coated mold and bake for about 10 minutes at 200 ° C

Nema komentara:

Objavi komentar