Brza i zdrava hrana,recepti

ponedjeljak, 11. rujna 2017.

Pravi Prirodni Med kao lijek


Opis i nabrajanje mnogostranih mogućnosti primjene ljekovitog bilja ne može se zaključiti, a da se ne spomene med kao biljni proizvod od najvećeg ljekovitog djelovanja.

Poslovice, da jedna košnica rastjera deset liječnika ili da jedan pčelinjak ostavlja bez zarade dva tuceta liječnika, obilježavaju ljekovito djelovanje meda.



Duševna klonulost: 
u svježe istiješteni jabučni sok pomiješa se po 1 šalici 1-2 čajne žlice meda i pije u gutljajima 1 do 2 šalice. Jako se preporuča i kura medom. Kod duševne klonulosti uzima se i čaj od lipe ili kamilice ili čajna mješavina od jednakih dijelova kamilice,gospine trave i stolisnika, svaki puta s dodatkom meda od po 2 čajne žlice za jednu šalicu; dnevno se pije 1 do 2 šalice. Za liječenje duševne klonulosti kuha se zob s vodom, dobivena tekućina se procijedi i doda obilno meda. Od tako spremljenog napitka uzima se svaki sat 2 do 3 jedaće žlice.

Sredstvo za umirenje: 
u gutljajima piti mlaku mednu vodu. Na isti način piti 2 do 3 šalice dnevno čaja od odoljena ili despika ili timijana zaslađenog sa 2 čajne žlice meda.
loading...

Nema komentara:

Objavi komentar