Brza i zdrava hrana,recepti

petak, 8. rujna 2017.

Kuglice od suhih smokava bez glutena




Suhe smokve izrezane na četvrtine namoči u vodu najmanje 15 minuta prije izrade recepta. Kuhaj smokve u vodi na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju (15tak minuta) te ih štapnim mikserom izmiksaj u pire/džem. Smjesu stavi u hladnjak da se rashladi. U malu posudu dodaj chia sjemenke i 3 žlice vode. Pusti da se pretvori u gel.

U blenderu izmiksaj indijske oraščiće do strukture brašna. Dodaj kokosovo brašno, kokosov šećer, sodu bikarbonu, sol, cimet, vaniliju i chia gel.  Izmiksaj. Dok blender radi, polagano dodaj kokosovo ulje dok se ne formira tijesto. Razvuci tijesto pomoću valjka na papiru za pečenje u oblik kvadrata oko 1/2 cm debelo. 

Nanesi džem od smokava ravnomjerno po tijestu. Uz pomoć papira za pečenje pažljivo zarolaj kolač u roladu. Koristeći oštar nož izreži roladice oko 1 cm debljine. Rukama dodatno oblikuj kolačiće u kuglastu formu. Stavi ih na lim za pečenje (lijepljenje smjese spriječi papirom za pečenje) i peci u pećnici 20-25 minuta. Ohladi i uživaj!

biobio.hr

Nema komentara:

Objavi komentar