Brza i zdrava hrana,recepti

srijeda, 6. rujna 2017.

Hrana koja potiče proizvodnju hormona sreće

Ima mnogo načina da potaknete hormone sreće da kolaju vašim krvotokom. 

Na primjer, povedite psa ili osobu koja vas veseli u šetnju prirodom, no dovoljan je pogled kroz prozor da odustanem od te preporuke.  Samo za najhrabrije.  Ili se smijte što više! Dobroj knjizi, filmskoj komediji ili sami sebi. To svakako.  Ako ni to nije opcija, tu je uvijek hrana! Ali ne bilo kakva. 
Serotonin se skriva na neočekivanim mjestima. Jedite više zelenog: kratko kuhanog s maslinovim uljem i malo umeboshi umaka (svakako probajte ako još niste!) ili se bacite na sirove zelene sokove na posebno zadovoljstvo svih stanica u vašem tijelu.  Ubacite i bananu.  A ako morate grickati, neka to onda budu orasi koji su bogati omega 3 masnim kiselinama i bademi bogati magnezijem na kojima će vam mozak biti itekako zahvalan. 
Ako ni to nije dovoljno, začinite si život kajenskim paprom (chilli) koji stavljajte gdje god stignete ako vam se sviđa ideja i volite to vruće.  Ovo sve skupa stvarno djeluje i potiče proizvodnju serotonina a.k.a. hormona sreće.
A možemo krenuti i dekadentnim putem! :-)
Čokolada! I to ne bilo kakva! Nego najbolja, rukom rađena, organska čokolada koju je osmislio apsolutni čokoladni freak: gospodin Josef Zotter.  On je nešto kao austrijski Willy Wonka koji smišlja lude i maštovite čokoladne recepture koje nikada ne zapisuje već je osobno prisutan u svojoj lijepoj čokoladnoj tvornici i usmjerava što i kako da se radi... 
Što kažete na ove kombinacije: nougat krema s cijelim pistacijem, bijela čokolada s komadićima hrskavog meda, čokolada punjena pistacio kremom ili punjena marcipanom i kremom od bundevinih sjemenki...
Kada bih morala odabrati jednu, onda bi to bila ona punjena najfinijom nougat kremom. Najbolja PMS-uša koju sam ikada probala i prirodno antidepresivno sredstvo koje kupujem u svakoj krizi!

biobio.hr

Nema komentara:

Objavi komentar