Brza i zdrava hrana recepti

petak, 29. rujna 2017.

Dijeta protiv suvišne kiseline u želucu

Dijeta protiv suvišne kiseline u želucu 




Tko ima suviše kiseline u želucu neka ne jede kiselu, oštru, 
masnu i jako soljenu hranu, goveđe i svinjsko meso, suho­
mesnate proizvode, konzerve. Nadalje kuhano kiselo zelje, 
repu, kiselo voće, sve vrsti sirove salate, papriku, leću, grah, 
pržen krumpir, svjež kruh, svježe pecivo, debele rezance, 
tvrde žličnjake. Limunada, jabukovača, kiseli voćni sokovi, 
začini, crna kava, sladoled, duhan i alkohol zabranjeni su. 

Zajutrak: meko kuhano jaje, šalica mlijeka, kriška starog 
kruha sa maslom, slatka marmelada, svjež domaći sir s vrh­njem. 
U 10 sati: žitna bijela kava, kriška starog kruha sa ma­slacem. 


Objed: juha od povrća ili krumpira, bijelo meso, teletina, 
perad, janjetina ili ribe. Prilog krumpir pire, riža, malo kuha­
nog povrća, mlada korabica, korjenasto povrće, bundeva, 
mlada salata kuhana: mahune, cvjetača; omlet, puding, štru-
ce, kukuruzni pečenjaci, kukuruzni žganci. Piće: voda ili čaj. 


Večera: svježi sir, kriška bijelog suhog kruha i šalica mli­
jeka.





VAŽNA NAPOMENA: Opisi bolesti i mogući načini liječenja namijenjeni su isključivo informiranju i zdravstvenom prosvjećivanju opće populacije, te nipošto ne zamjenjuju liječničku dijagnozu ili liječenje. Za sve dodatne informacije vezane uz Vaše zdravlje obratite se svojem liječniku. Ovdje navedene informacije sakupljene su iz raznih izvora, stručnih knjiga, interneta, kao i ljudi koji se profesionalno bave liječenjem. Ne odgovaramo za nikakve eventualne posljedice Vašeg liječenja - Vi sami ste odgovorni za svoje zdravlje!!!