Brza i zdrava hrana,recepti

četvrtak, 7. rujna 2017.

Detox koktel od ananasa

S obzirom na to da nisam ljubitelj alkohola i šećera, a sviđa mi se ideja finog, voćnog koktela, smislio sam recept za koktel koji čisti organizam. Ovo je idealan napitak za sat vremena prije vježbanja jer daje energiju, ubrzava metabolizam i umanjuje muskulfiber. A možete ga napraviti i neovisno o vježbanju, za zdravo uživanje uz zdravu klopu.


Trebat će vam:

1 dcl hladnog zelenog čaja
80 g zrelog ananasa
Sok polovice limuna
Kockica svježeg đumbira (1 cm x 1 cm)
½ žličice praha mladog lišća ječma
3 kocke leda

Priprema koktela je jednostavna. Stavite sve sastojke u blender i izblendajte ih 30-ak sekundi. Pijte ga polako i uživajte.

Upoznajte prirodne čistače tijela
Ananas je izuzetno vrijedan izvor vitamina C, a sadrži i enzim bromelain koji pomaže pri smanjivanju upala u tijelu. Uz to, ananas je pun vlakana koja čiste tijelo od toksina.

Đumbir ne samo da dodaje poseban okus ovom koktelu, nego ima nekoliko dodatnih vrijednosti koje vrijedi spomenuti: potiče probavu, ublažava bolove i umanjuje upale u tijelu. Dobra vijest za vježbače i sportaše: prema rezultatima dva istraživanja iz 2010. godine na Georgia College and State University, ustanovljeno je da je đumbir bio zaslužan za znatno umanjivanje bolova u mišićima nakon vježbanja. Zbog svega toga, đumbir je nezamjenjiv dio ovog superkoktela!

Prah mladog lišća ječma ovom koktelu daje blagu zelenu boju. Ubacio sam ga u recept jer dodaje optimalnu dozu enzima, vitamina, minerala i klorofila. Klorofil djeluje protuupalno i antibakterijski, neutralizira kiselost u tijelu te čisti organizam od toksina.

Zeleni čaj je poznati ubojica slobodnih radikala jer sadrži snažne antioksidanse. Također sadrži malu količinu kofeina koja ubrzava metabolizam i pomaže pri prženju masnoće.

Kao odličan čistač tijela, limun pomaže održati pH ravnotežu organizma.

Ovakva kombinacija sastojaka sa snažnim blagotvornim djelovanjem na organizam je kao stvorena za ukusan detox supernapitak. Počastite sebe i svoje tijelo koktelom koji radi za vas i vaše zdravlje!

biobio.hr

Nema komentara:

Objavi komentar