Brza i zdrava hrana,recepti

petak, 8. rujna 2017.

5 najčešćih problema starenja i njihova rješenja




Kako se možete radikalno, ali doista radikalno pomladiti iznutra i izvana, zna Roxy Dillon, guru mladosti koja je svoj program pomlađivanja potpuno prirodnim sastojcima i jednostavnim tretmanima i to u kućnoj radinosti, opisala u priručniku Prirodno mladi.

Vrećice ispod očiju, prorjeđivanje kose, upale na koži, stanjivanje usana, bore na licu, vratu i dekolteu, simptomi su starenja s kojima se svi moramo ili pomiriti ili smo prisiljeni posegnuti za kemijskim i drugim, poprilično riskantnim kozmetičkim preparatima i zahvatima – jer ništa drugo ne djeluje! No je li doista tako?
Sva ta neugodna stanja nisu samo posljedica starenja, već su rezultat oslabljene stanične i hormonske funkcije tijela, a to se itekako može promijeniti i poboljšati i to potpuno prirodnim putem.

5 problema uzrokovanih starenjem i kako ih riješiti
1. Bore na čelu i oko usta
Tanak sloj ulja jojobe svaki dan, zadivljujuće je učinkovit za duboke bore na licu i vratu. Izvanredno je, a opet dovoljno blago i za upotrebu oko očiju.

2. Celulit
Korištenje jabučnog octa kao losiona svaki dan najjednostavniji je način da ruke i noge dovedete u formu i uklonite celulit. Nakon što jabučnim octom natapkate područja zahvaćena celulitom, upotrijebite masažnu rukavicu da biste pojačali učinak.

3. Gubitak pigmenta
Vitamin C i glicerinski serum veoma su učinkoviti za ujednačavanje tena i popravljanje pigmenta. Otopite dvije žličice praha čistog vitamina C (askorbinske kiseline) u 100 ml biljnog glicerina. Dobro protresite. Dodajte malo vode ako se vide kristali vitamina C. Taj losion koristite navečer, na koži s koje ste skinuli šminku. Nanesite na cijelo lice, vrat, ruke i bilo koje drugo problematično područje, ostavite da stoji pet minuta, zatim isperite i osušite kožu ručnikom.

4. Tamni kolutovi ispod očiju
Za njih pomaže ispijanje zelenog soka jednom na dan. Dvije žličice špinata, klorele, spiruline ili sok lišća mladog ječma u prahu na dan umiješane u sok ili vodu također će donijeti golem napredak. Trideset kapi eteričnog ulja sjemenki kopra u 100 g kokosovog ulja čine savršen noćni tretman za područje oko očiju jer se otečenost i podočnjaci smanjuju zahvaljujući estrogenskim svojstvima sjemenki kopra, koje očvršćuju kožu i povećavaju njezinu elastičnost.

5. Zaštita kože od sunca
Povećajte konzumaciju koncentrata rajčice u ljetnim mjesecima i značajno ćete zaštititi kožu od izgaranja na suncu (možete ga upotrijebiti na koži i kao masku). Koncentrat rajčice pomiješan s maslinovim uljem, primjerice, u umaku ili brusketima, pospješuje i stvaranje kolagena. Konzumacija koncentrata rajčice, posebno ako je pomiješan s ekstra djevičanskim maslinovim uljem, zbog spojeva koje sadrži, štiti od raka, bora i sprečava stanjivanje kože.


biobio.hr

Nema komentara:

Objavi komentar